Priča o vraćanju

jastučad. prva stvar koja me asocira na terapiju. stojim na sred sobe, i gledam u ono
“emotivno” jastuče koje sam stavila ispod kauča. viri ugnječeno. mališica. a “intelektualno” ja(stuče) je otišlo do kuhinje, ono sjedi za stolom. ćeifi kapučino, i ne može da podnese da je uopće pogleda.
zakočenost. prisutna i u samoj potrebi da se napravi odmak unutar ove priče. (meta trenutak) ne može da teče, stalno su neke blokade prisutne. javljaju se nove ideje, i vuku je u hiljadu pravaca. stalna težnja za nečim cijelim. strpati čitav univerzum u jednu priču. (želja da se bude cio). da se sašije patchwork od tri jastučića.
karmička planeta. šta je karma? to je ustvari psihička blokada, u našem fizičkom tijelu. nešto što pokušavamo vizualizirati na geštalt terapiji, dajući joj oblik, boju, bilo kakvu određenost. kako bi se iz mraka, prevela u ovojezičkost. karma se uvijek iznova ponavlja, jer se mi iznova, i iznova inkarniramo. nešto slično osobi koja iznova i iznova ponavlja svoju priču terapeutu i ljudima oko sebe. terapeut joj kaže: “vidim te, prepoznajem tvoj bol”, ali, avaj, zalud. pacijent_ica ne vidi sam_a sebe.

zašto si toliko nesretna?
sva će duhovna glad i bol da prođu, kad nađeš posao.
zašto si toliko nesretna?
sva će duhovna glad i bol da prođu, kad nađeš momka.
zašto si toliko nesretna?
sva će duhovna glad i bol da prođu, kad završiš ovu priču.

struktura. saturn u prvoj kući. nekada se u engleskom jeziku riječ alone pisala kao all one.

 

piše: Jadranka Ćuzulan
Free WordPress Themes, Free Android Games